donderdag

22 Mei

Gaat u stemmen vandaag?

Veel gehoorde reakties in mijn omgeving zijn:  ' Het is een ver-van-mijn-bed show',  'Europa zegt mij niks, ik ben een Lutjebroeker',  'Alles wordt toch al bepaald , daar is mijn stem niet voor nodig' etc.
Zelf denk ik dat we verder moeten kijken dan ons tuinhekje.  We zijn niet alleen Europeanen, Friezen, Lutjebroekers of zandplaatbewoners. We zijn wereldburgers. En daarom is het belangrijk om je stem te laten horen. je mening te geven. Je laat per slot ook je voetafdruk achter op deze wereld. Geef dan ook je stem want je staat hier toch nu?  Europese beslissingen hebben mondiale invloed.  Die invloed komt dus wel degelijk je tuinhekje binnen. Aan ons allemaal de keus wat we toelaten of niet.
Dat hoort bij wereldburger zijn. Verantwoording nemen is in het klein een persoonlijk iets maar in het groot een gezamenlijk iets.  Laten we er gezamenlijk iets moois van maken.  Dat kunnen we best.

6 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik stem voor Europa, het moet nog veel leren, maar het komt er wel.

Salty Letters zei

@Sjoerd: Democratie is een groot goed. Fijn dat je mens van hoop en vertrouwen bent. Dat hebben we nodig in deze wereld.

A van de Aa zei

Met het recht om op de (Europa)politiek te mopperen, hoort de plicht om daarvoor dan wel ff te stemmen......

Salty Letters zei

Ben nog even naar mijn stemlokaal gereden , gewoon nieuwsgierig hoe de opkomst was: Nou, hou je vast 56%! Da's best goed !!

Salty Letters zei

@A van de AA : Ik deel jouw mening :)

Anoniem zei

Mooi verwoord Salty! Ik ben geweest, laat mijn stem niet verloren gaan.