zondag

Proev-Proof
Gisteren in een overvloedig zonnetje vlierbessen geplukt, héérlijk , pannetjes vol vitamines.
De Vlierbessenstruik was topzwaar. Een pracht om al die schermpjes met glanzende paarse pareltjes te zien hangen. Maarja, de knipschaar kortwiekte alras de struik kort en weer groen.
De oogst was rijk.

Het oude boek van mijn Moe erbij ( Kookboek van de Amsterdamsche Huishoudschool, wie kent het nog? ) en aan de gang. Niets leuker dan in de keuken allerlei smakelijke dingen in elkaar fröbelen. Jam. Sap. Saladedressing...


Natuurlijk proef ik van alles wat ( meer dan een vingerlik door de pan ) en bedenk ik an passant dat ik er ook nog wel een keel/hoest-siroopje van kan maken. Om winterproof te zijn, zegmaar. Op mijn werk liep afgelopen week al bijna iedereen te hoesten en te proesten en te kuchelen en dáár had ik geen zin an. Dus.
Klein scheutje rum erbij, wat laurierdropjes, een kaneelstokje en maar lekker laten sudderen. Heerlijke geuren in mijn keuken.
Gelukkig heb ik de hele zomer jampotten bewaard en links en rechts verkregen , zodat het paarse goud mooi opgeslagen kan worden. En terzijnertijd weer kan worden uitgedeeld. Want 10 potjes jam is wel veel voor één alleen.

Maar of het nu aan het rijkelijke proeven lag, of aan een ondeugend virusje dat van mijn werk stiekem was meegereist: vannacht en vanochtend kon ik een marathon lopen.
Honderd keer naar het toilet.  Ik mag dan winterproof zijn, herfstproof was ik nog niet....

Bij deze nog wat lekkere recepten:
Vlierbessen recepten

3 opmerkingen:

Zeekraai zei

wij plukten altijd de schermen... 20 schermen, half pak suiker 3 citroenen in partjes, dag of twee laten trekken, zeven en klaar ! aanlengen met water en drinken maar =)

Zeekraai zei

wij plukten altijd de schermen... 20 schermen, half pak suiker 3 citroenen in partjes, dag of twee laten trekken, zeven en klaar ! aanlengen met water en drinken maar =)

Salty Letters zei

Da's ook een lekker receptje Zeekraai, maar meer geschikt voor de zomer dunkt me. Het is nu echte (bere-) koud weer en dan drink ik liever iets warms. Hoe lang houdbaar was jullie brouwsel?