vrijdag

53.000 euro

Als zijn leven bespaard was gebleven hadden veel vluchtelingen van zijn bloedgeld eten gehad. ‪#‎wasteoflife‬Duitse jager doodt een van grootste olifanten

HARARE - Een van de grootste olifanten die ooit is gezien in Zimbabwe, is gedood door een Duitse jager. Amper drie maanden nadat de wereld zijn afschuw uitsprak over de jachtfoto's van de gedode leeuw Cecil, poseert de Duitser trots naast de veertig tot zestig jaar oude gigant. Alleen al de slagtanden van de olifant wogen samen 54 kilo.
De dikhuid werd doodgeschoten op 8 oktober tijdens een particuliere jachtpartij in het nationale park Gonarezhou in Zimbabwe. De Duitser nam deel aan een jachtexpeditie van drie weken, waarbij het doel was de Grote Vijf te doden: olifanten, luipaarden, leeuwen, buffels en neushoorns. Kosten: 53.000 euro.
Jachtwebsites in de wereld loven de Duitser, die volgens kenners de grootste olifant heeft gedood in bijna dertig jaar.
Natuurbeschermers en de organisatoren van safari's uitten echter hun woede, omdat de olifant een uniek dier was dat voor iedereen te zien had moeten blijven.
De olifant was niet bekend in het gebied en is mogelijk afkomstig uit het Zuid-Afrikaanse nationale park Kruger.

Bron: Telegraaf 16102015

3 opmerkingen:

A van de Aa zei

Kan iemand mij dit uitleggen waarom zo iets nog in deze tijd door die idioten gebeurt.?! en kan gebeuren ?

Sjoerd zei

Wat mij betreft mogen ze dit soort jagers ook doodschieten.

Salty Letters zei

@AvandeA: Zolang mensen ( gidsen, toeristenbureaus ,reisorganisaties etc ) omkoopbaar zijn, gaat alles voor het geld. De aarde wordt verkocht voor iets wat een hond nog niet wil vreten: geld. Hebzucht is een ziekte waar veel mensen aan bezwijken.
Ergens is er iets fout gegaan in de mondiale opvoeding over goed en kwaad... niet iedereen krijgt normen en (levens-)waarden mee van zijn opvoeders.

@Sjoerd: wie moet het geweer vasthouden dan? Er zijn al genoeg soldaten met ptss...
Maar ik snap je woede wel, dit zijn zulk tragische gebeurtenissen en deze dood is gewoon zinloos en onzinnig. Er moet een collectief bewustzijn komen om de aarde te koesteren. Zolang dat collectief bewustzijn er nog niet is hebben we nog een lange weg te gaan. We hebben dus een belangrijke taak in ons leven.