maandag

Geluksvogels

Het nieuws begint , wederom zijn er 700 vluchtelingen verdronken. Er wordt welgezegd acht minuten de tijd genomen om het piece la débâcle van over elkaar heen rollebollende politici weer te geven of we nu wél of niet vluchtelingen een BBB moeten geven ( Bed, Bad en Brood ).
Ondertussen vertrekt er een nieuw scheepje ergens voor de kust van Rhodos, de driehonderd mensen die daar op zitten hebben het nieuws vast nog niet gehoord. Dat hun voorgangers als kat en muis verzopen zijn. Misschien weten ze het ook wél maar gaan ze tegen beter weten in het ongewisse tegemoet. Omdat thuisblijven ( in hoeverre je van thuis kunt spreken ) óók de dood betekent. Welke keus heb je dan? Probeer je dan toch die kans te pakken met de hoop dat je een geluksvogel bent?
Ik kijk op mijn internetkrant en voel me begaan  met die mensen die door de fotograaf op de foto zijn gezet. Het is misschien het laatste wat we van ze zien. Momenteel staat de teller al op 1500 doden en dan is het nog april 2015... Hoeveel zullen er nog volgen? Voor mij is 2015 nú al het jaar van de bootvluchteling.
De Staatsloterij schittert met zijn enorme aanwezigheid van geluksmiljoenen, een wrange omlijsting van het tragische nieuws. Ook hierin kun je je kans pakken om een geluksvogel te zijn. Maar liefst tien keer wordt er één miljoen uitgekeerd op Koningsdag. Je kunt je dan koning te rijk voelen. Als je um wint, that is to say. Ben je dán een geluksvogel, vraag ik me af?
Zijn wij hier allemaal niet geluksvogels? Geen oorlog ( politiek débâcle noem ik geen oorlog, ze slaan niet elkaars koppen in ) , geen honger want we hebben - hoera - voedselbanken ( sorry, sarcastisch grapje ) en on top: PSV is kampioen. Over geluksvogels gesproken.

Nee, dan zal je maar bootvluchteling zijn...

Bootvluchtelingen bij Rhodos

Nog ter info:(klik!)#JeSuisBootvluchtelingen

4 opmerkingen:

Sjoerd zei

En dan kom je in Nederland en dan sturen ze je weer terug. Niet mijn idee, ik kan daar zo pissig over worden. Overigens ben ik sponsor van de voedselbank. Via de Lidl gaat al mijn statiegeld daar naar toe.

bl@nkie zei

Lastig allemaal .. en diep triest natuurlijk. Ik merk wel dat niemand een oplossing heeft. Wat kunnen we hier aan doen, zijn er oplossingen? Ik heb er nog geen een gehoord, jij? Ik denk dat je het probleem bij de bron moet aanpakken. Waarom stappen deze mensen in dat bootje .. De reden daarvan moeten we met man en macht bestrijden.

Salty Letters zei

@bl@nkie: jouw punt snap ik maar voor veel mensen is wachten tot er eindelijk vrede in hun land komt geen optie (meer). Daar woeden oorlogen jaren en soms zelf generaties lang. Hoe lang moet je wachten??? En hoeveel strijdkrachten hebben wij (Europa) om overal in de wereld te vechten? Ik zou persoonlijk dan ook voor een land (of continent) kiezen waarin de vrede heerst, waar de grenzen zijn bewaakt door 'vredevorsten'.

Anoniem zei

Vreselijk! Ik kan die beelden niet goed zien, het raakt. "vredevorsten" dat klinkt goed Salty.