donderdag

Arturo

Vandaag begint de tweet-  for -  free aktie voor Arturo. #Tweet4Arturo

Een ijsbeer die onder erbarmelijke omstandigheden (klik)wordt vast gehouden in een dierentuin in Argentinië, waar hij wegkwijnt.Ik pleit sowieso voor een afschaffing van wilde dieren in dierentuinen, waarvan het woordje tuin erg miserable klinkt. Het zijn gewoon gevangenissen waarin ze zitten. En het volk maar aapjes kijken.
Wilde dieren horen in hun eigen habitat, en dat zijn wij, de mens, wel heel erg vergeten.
Straks weer met kerst circussen vol  dansende olifanten en  gekooide tijgers.  Bah, bah bah.  Hoe is ons brein zo vervormd geraakt dat we geen enkel respect meer hebben voor hoe een wild dier hoort te zijn: niet  balancerend op een barkruk, of in een kooi. Helaas gaan hele volkstammen hun domme neus achterna en betalen grif voor een circuskaartje om een uur lang te genieten van het onderdanig maken van wilde dieren. 
Terug naar Arturo.  Vanavond begint de aktie voor zijn vrijlating, het heet storm4Arturo.
Ik tweet voor hem en probeer via andere wegen mensen te bewegen die voor zijn vrijlating kunnen zorgen. Hopelijk is het nog niet te laat.

 Arturo staat ook in de Wikipedia : Arturo Wikipedia (klik)


2 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik ben het niet helemaal met je eens. Als ze goed verzorgd worden is het beter dat we met een massa naar de dierentuin gaan, dan met zijn allen het vliegtuig pakken en in de Nationale parken in afrika gaan kijken. Daar schieten die dieren ook niets mee op, die zijn inmiddels tam door alle bezoek, en daardoor een prooi voor jagers.

Salty Letters zei

Waarom moeten we perse een vliegtuig in? Gewoon ieder op zijn eigen plek, geen gezeur. Een dierentuin is en blijft een onnatuurlijk iets voor een wild dier, ook al zijn ze er geboren. Hun instincten worden daar ingedamd. Zo zijn ze niet bedoeld. Dus lekker kamperen en genieten van de huismus of de veldleeuwerik. Niks mis mee. Ik word een beetje zat van 'dat alles maar moet kunnen '. Ik snap dat in sommige gevallen vliegen noodzakelijk ( hulpdiensten etc ) is, maar vliegen is sowieso een aanslag op het milieu.