dinsdag

'Lekker' uit Salty's keuken





Roerbak 1 selderij, in stukjes van ongeveer 2 centimeter,  in hete pinda-olie ( arachideolie ) en een hele gesnipperde Surinaamse peper ( denk er om: handschoenen aan! )
Gooi er  flink wat kerrie-poeder naar believen bij , wat oerzout en roerbak het goed aan tot de selderij iets geelbruin kleurt.
Leg er bovenop 2  (bevroren) Panga -filets ( let op keurmerk van goedgekeurde vis ) .
Kook in een andere pan naar believen pasta / spagetti met de restjes van de Surinaamse peper ( zaadlijsten ) .
Als de spagetti klaar is na 8 minuten, is de vis ook inmiddels gaar, roer de vis in grote brokstukken door de selderij en blus af met het sap van 1 sinaasappel.

Doe alles in 1 pan en roer voorzichtig door elkaar , doe het op een mooi bord en serveer af met 1 eetlepel honing.

Heerlijk voor mensen die van pittig houden. En voor mensen met een verkoudheid: dankzij de peper ben je er snel van af!

( recept komt binnenkort in het engels )

©SaltyLetters

4 opmerkingen:

Sylvia zei

Ik ben gek op pittig eten! Zou het alleen met andere vis maken, vind panga erg smerig (zie mijn blog van vandaag ;))

Salty Letters zei

@Zuster_Klivia: Smaak is heel persoonlijk. Panga is lekker, mits goed klaargemaakt en mits je houdt van 'stevige' vis ;)
Wanneer kom je trouwens es pittig bij mij eten? Hopelijk dit jaar nog? :))

rob alberts zei

Mag het ook zonder vis?
Smakelijke groet

Salty Letters zei

@Rob: Lust je geen vis, of ben je veganist? Dan heb ik nog wel een notenragout voor je in de aanbieding ;) Van een goede vriendin, dat wel.