maandag

Afscheid nemen doet pijn.
Klaartje-Wiebelstaartje zal niet lang meer bij ons zijn.

6 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

O jeetje... oud? Ziek? Hoe lang heb je haar al?

Sjoerd zei

dat is triest, daar heb je toch een hele periode van je leven mee geleefd. Ook een dier is onderdeel van een gezin. Sterkte Salty...

Yvonne zei

wat ontzettend verdrietig, heel veel sterkte!

Salty Letters zei

Zuster, Sjoerd en Yvonne: dank voor jullie meeleven.
Klaartje is onbekend oud, we hebben haar 2 jaar geleden uit een asiel gehaald waar ze door de dierenbescherming naar toe was gebracht. Ze was als fokteef misbruikt en zat vast bij de fokker in een kooitje waar ze niet eens in kon staan. De dierenarts schatte in dat ze minstens 2 x per jaar geworpen had en dat voor jaren... gezien het enorm uitgerekte hangvel onder haar buik en de enorm uitgerekte tepels.Vanwege de misvormdheid zat ze dus al heel lang in het asiel omdat mensen nog altijd eerst voor een leuk uiterlijk gaan... Volgens het asiel was rond de tien, volgens dokter Jan ( dierenarts Utrecht ) was ze 12 of 13.
Dat houdt dus in dat ze nu 14 of 15 is.
Ze is enorm wilskrachtig en een levensgenieter ten top, maar de afgelopen weken is ze enorm vermagerd, heeft alle dagen jeuk en sinds kort een ontsteking die niet over gaat in haar oor. Ook zit er een klein gezwel in één van de tepels.
Gezien de levenslust zou ze nog wel 10 jaar mee kunnen, maar fysiek heeft ze - vermoed ik - veel ongemak, vooral van de jeuk en de ontsteking. Ze geeft geen krimp, survivalor en levensgenieter als ze is. Soms denk ik wel: ze houdt zich zo goed omdat ze graag bij ons wil zijn. Na 10 jaar hel puurt ze de hemel uit in 2 jaar tijd.

Maar ik wil haar een lijdensweg besparen en daarom komt vanmiddag om 1630 de dierenarts.
Liefde betekent soms ook loslaten...
En terwijl ik dit schrijf stromen de tranen over mijn toetsenbord.
Afscheid nemen van een dierbare vriend doet zó enorm pijn..
Loslaten is de moeilijkste les die we in dit leven kennen... niets en niemand is van onszelf, alleen de liefde en de herinneringen.

Anoniem zei

Oh ik weet nu even niets te zeggen behalve sterkte!

bl@nkie zei

Wat een levensverhaal heeft Klaartje-Wiebelstaartje! *snik* Moeilijk hoor.. Sterkte X