dinsdag

Daar.

Zeeland ja, het lijkt alweer zo lang geleden dat ik er was. Amper twee weken geleden.. hoe kan het dat de tijd soms zo snel lijkt te gaan, alsof je leven in een stroomversnelling zit.
Ik had er zo enorm naar uit gekeken, drie jaar lang.
Een eeuwigheid.
Wachten duurt soms een eeuwigheid.
En als het zover is , dan is het alsof de tijd minder dan de lucht weegt, een zuchtje en ze is weg.
Er was een hoop veranderd, de wegen lagen overhoop in Walcheren, ook hier ontkomt men niet aan de tijdsgeest dat alles snel en anders moet. Het liefst op macroniveau. Nieuwbouw die uit de grond gestampt wordt ...
Toch was het dorpje waar ik zo graag kom ( en er mijn huisje heb ) grotendeels nog net zo als dat ik het achterliet. Met één verschil dat er één fietsenboer minder was. ( Er waren er altijd twee. )

In Midddelburg was het feest. De roodwitblauwe vlaggen vertelden dat.
Feest wat toch erg beladen was gezien de ramp van vorig jaar in Apeldoorn.
Wat een beveiliging! Het begon al ver buiten de stad om, overal , op elke hoek van een straat of kruising stonden politieagenten tussen de vrolijk gekleurde tulpen. Een rare combinatie. Op de rondweg begon het fouilleren. 'Raampje open, mevrouw", en "Wilt u uw legitimatie laten zien? "Wat brengt u naar Middelburg?" Vragen die keer op keer gesteld werden bij elk stoplicht.
Een verkeersregelaar leidde met een strak gezicht de lange sliert automobilisten ver weg van het vrolijke trompetgeschal.
Area forbidden.
Zou de koningin wel kunnen genieten , vroeg ik me af terwijl ik mijn auto parkeerde achter een hoog flatgebouw. Toch maar Middelburg in, ook al was het 2 kilometer lopen.
Ik moest en zou op mijn eerste vakantiedag een Zeeuwse koffie met bolus scoren.
Al dan niet in het 'bijzijn ' van hare majesteit.

( wordt vervolgd )

4 opmerkingen:

Me! zei

Zo'n bezoekje moet kapitalen kosten aan overheidspersoneel. Wellicht een idee om Bea dit in het vervolg te laten betalen...

Henry ™ zei

Prachtig verslag Salty! En de foto? ;-)

GdeB zei

dat feest in middelburg was er niet voor jou?

Salty Letters zei

@GdB: Voor mij hangt altijd de vlag uit , ook al is het mijn eigen.
@Henry: Foto... hmmm.... soon very soon.
@Me: Bea betaalt het altijd al Me, alleen wél van ónze centen.