zaterdag

Rauwe bieflappen

Vorige week , op dinsdag precies te weten, kreeg ik een domper: het hydrauliek systeem van mijn Citroën XM was gaan lekken. Enfin, ik bel de ANWB ( Ja, ja, op deze zandplaat hebben we een steunpunt , jawèl ) en na anderhalf uur ('t was kennelijk lunchpauze) kwam er eindelijk een heerschap, keek even onder de auto en ín de motor en constateerde een lek. Dat moest gerepareerd worden maar kon niet ter plekke.
Het heerschap reed doodleuk met mijn auto terug ( 7 km ) naar de garage.. Met knikkende knieën keek ik hem na. ( Vooraf zei hij nog dat het zíjn risico was als er wat zou gebeuren onderweg , jaja )
Een dag later werd ik opgebeld, een sonore stem aan de andere kant deelde mee dat de XM ongeveer 3 weken uit de roulatie zou zijn, er was geen plek op 'de brug ' eerder dan 31 maart.
En dan moest er nog gekeken wáár het lek zat en óf het nog gerepareerd kon worden. En aangezien de Paasdagen er tussen zitten... kon het wel effe duren...
Ja, je zal weten dat je op een zandplaat woont.
Er zat dus niks anders op dan een vriendinnetje in te schakelen voor een oplossing, per slot zal ik toch dagelijks naar mijn werk moeten , en dat lukt niet met het openbaar vervoer: de bus rijdt hier maar 1x per anderhalf uur... Ja , je zal weten dat je op een zandplaat woont....maargoed, 'vriendinnetje fietsverhuur ' had nog wel een stalen ros voor me. De pk's moet ik zelf voor rekening nemen. Dat wel.


Maargoed: nu dus 32 km per dag fietsen ( 2 x op en neer richting havendorp ), afgezien van spierpijn ( ó-ver-ál!!) en rauwe bieflappen ( wat voorheen kruis heette ) ben ik toch maar even sportief bezig.En zuinig. En millieuvriendelijk.
Nu nog zien dat er kilo's afgaan: na de afgelopen 3 dagen ben ik zelfs een kilo gegroeid!!
Daar zou normaliter mijn broek van afzakken, maar nu knelt íe juist.... :(

5 opmerkingen:

Me! zei

Rauwe bieflappen, ik kan me er wat bij voorstellen. Ik hoop voor je dat het allemaal goed komt.

Alexandra zei

Wat balen zeg!
Kan de garage jou geen tijdelijk wagentje lenen, als service dat je auto zo lang moet staan?
Fietsen is natuulijk gezond, maar hier heb je zelf niet voor gekozen en die extra kilo, dat is spiermassa!

Ik hoop dat ze je auto kunnen repareren,
Liefs,

Terrebel zei

32 Kilometer per dag...hemelse goedheid! Tsja, daar krijg je wel spieren van. Maar misschien gaat eht wel bevallen en vind je het toch wel fijn om een paar honderd euro voor een autootje elke maand uit te sparen. Bijvoorbeeld.

GdeB zei

anwb staat toch voor iets als WIELRIJDERS bond? Die strakke kuiten staan je vast erg goed ;-)

Salty Letters zei

Gutgut GdeB, lekker ding ben jij zeg ;-)
Strakke kuiten heb ik al, nu de rest nog .... zucht.