zondag

Die boekenboer toch...

In mijn dorp woont een man, hij is gepensioneerd boer en heeft zijn boerderij omgetoverd tot een waar paradijs voor snuffelaars, boekenwormen, antiekliefhebbers en aanwaai-toeristen. Iedereen is er welkom, of je nu voor een leuk oud exemplaar komt van Suske en Wiske ,een oude stoof of gewoon even voor een praatje.
Zijn leven is niet altijd over rozen gegaan, hij kent ondertussen het klappen van de zweep als geen ander en toch: door alle tegenslag heen en verlies staat hij als een positief mens in het leven.
Op de gevel van zijn huis hangt een bordje 'Keep Smiling'.
Iedere keer als ik er langs loop om mijn honden uit te laten zie ik dat bordje.
Het is soms net een wegwijzer die ook mij laat zien dat, wat er ook gebeurt in je leven,je toch mag blijven lachen. Ook al is dat soms dwars door tranen heen.

Van de week viel het kerkenblaadje bij mij in de bus, en ook al lees ik het blaadje niet meer voor de kerkdiensten ( ik ga naar een evangelische gemeente inmiddels ) ik lees altijd wel de berichtjes van allerlei maatschappelijke zaken, wie er jarig is, wie er ziek is etc. Ook staan er soms mooie verhalen in, of gedichten.
Deze week stond er een gedicht in van de boekenboer. Het raakte me diep en misschien is het wel bedoeld voor méér dan alleen de inwoners van Terschelling. Al zou jij er ook maar wat aan hebben, dan vallen de woorden op de juiste plek misschien.
Voor vandaag wens ik jou, u een goede zondag toe vol geniet-momenten.

Levenskunst

Het leven dat is accepteren,
dat niets blijft zo als het is.
Het leven is, opnieuw steeds leren,
dat alles hier maar tijdelijk is.

Wij allen zijn hier maar passanten,
reizen hier, pauzeren daar.
Begroeten wie we tegenkomen,
nemen weer afscheid van elkaar.

En onderweg van nu naar morgen,
zien wij naar de horizon,
verlangend uit, wat is verborgen
en kijken dankbaar achterom.

Wie zo op de weg door 't leven,
de goede dingen ziet als gunst
en het verlies een plaats kan geven,
verstaat de echte levenskunst.

3 opmerkingen:

Me! zei

Treffend dit gedicht...

Filo zei

Inderdaad een treffend gedicht!

bl@nkie zei

Het is een mooi gedicht.. En ik probeer het wel maar het is moeilijk. Soms heb je van die momenten in je leven, dan weet je het even niet meer, links of rechts. Welke richting? En dan Salty? Mijn gevoel volgen?