zaterdag

Vogelen

Op mijn zandplaat valt momenteel veel te beleven... er is een feestje gaande wat 10 dagen duurt.
Een léuk feestje, want het is al 35 jaar op herhaling.
Op zo'n feestje valt er heel wat uit te vogelen: wat is waar, wanneer is wat en ook waar is wat?
Al die feestgangers zijn eigenlijk dus een soort vogels. Trekvogels wel te verstaan. Want zelden blijven ze lang op één plek.  Heel het zilte land wordt hier onderzocht, bekeken en besnaveld.


Je hebt de nieuwe generatie Oerolhippies ( weinig ) te herkennen aan overdadige rasta haren, veel kleurige 'zweetshirts ' , een hoop idealisme in de uiting van peacetekens, en ze drinken voornamelijk karnemelk. Paradijs vogels.


Je hebt Oerolyuppies ( veel meer ) te herkennen aan immer een glas GROENE thee voor hun neus, duuuure merkkleding, hoge hakken op het strand en voor de heren de pantoffelschoenen. Hip met een  ' snelle look '  dus.
Dus wél een elektrische fiets want alles moet snelsnel...nietsmissen.  Duh.
Het enige wat eigenlijk snel aan ze is, is hun gebrabbel: dat is gebabbel met een stadse RRRRR. Rrrete irrrrritant.  Vrrrreemde vogels want amper te verstaan.


En je hebt OerolJIPPIES ( heul veul ) : de 65-75 plussers ( hippies van 35 jaar geleden ) ook wel te herkennen aan hun bloemkoolkapsel: Wit.Grijs.Of een combinatie van wit en grijs. Al dan niet met permanentje... én ja: ook een elektrische fiets. want ja... ze willen nog zo graag  (hip en ) snel zijn.
Bijna vleugellam maar toch: Dappere Dodo's.

Wat het thema wordt van Oerol 2017? Ik denk  'Vogelen.'


Vogelen of Oerolact?

2 opmerkingen:

Sjoerd zei

Het plaatje is super, ik zou er een trap onder geven... (en dan hard weglopen)

A van de Aa zei

Veel plezier met het feestje....