vrijdag

Hobby

Nog even en dan gaat de beer weer los. Beter gezegd; beren.
Ik heb het over de beren m/v die voor de lol/uitdaging/conditie-bewijs/weddenschap/goede-doel over 48 uur over deez' zandplaat gaan rennen/hardlopen/huppelen/afzien.

Afzien gaat het worden. Schat ik zo in. In elk geval voor een groot gedeelte. De temperatuur zal ergens tussen de 4 en 9 graden zweven. Aan dijk- en zeekant vooral niet meer dan 4. Hooguit.

Kijk, met een graad of 10, 11,12  is het lekker lopen, niet te warm en niet te koud. Maar er spelen nog twee andere factoren mee. Wind en Nattigheid. Waaien doet het hier sowieso al én er is een behoorlijke regenkans. En dan is het niet alleen rennen/huppelen/afzien over een (opgebroken) asfaltweg , fietspad of schelpenpad.  U mag ook nog 5 kilometer over mul strandzand.
Waar de voorgangers hun hoeven al in hebben gezet.

Verwachting
vrijdag 02 tot en met donderdag 08 november 2012

Vandaag en morgen: Buien, mogelijk met onweer en hagel

Het is half tot zwaar bewolkt met vooral in de kuststreken enkele buien, sommige met onweer en korrelhagel. Ook is er bij deze buien kans op windstoten. De zuidwestenwind blijft matig, kracht 3 tot 4 en aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig 5 á 6 Bft.Overdag is er vrij veel bewolking en valt er af en toe regen of een bui, toch zijn er ook droge momenten. Ook dan valt de meeste neerslag in het zuidoosten, terwijl langs de kust kans is op een enkele (onweers)bui, mogelijk met korrelhagel. De middagtemperatuur ligt rond 9 graden. De zuidwestelijke wind blijft stevig doorwaaien met landinwaarts matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft en aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, kracht 6 of 7. (Bron: KNMI)


Vooruitzichten
Vrij veel bewolking en af en toe een bui, maar dinsdag overwegend droog. Middagtemperaturen rond de 9 graden.

Za Zo Ma Di Wo Do
Zonneschijn (%) 30 40 20 30 20 10
Neerslagkans (%) 80 70 70 40 60 90
Neerslaghoeveelheid (mm) 1/3 1/5 1/2 0/1 0/3 2/4
Minimumtemperatuur (°C) 6 3/4 4/5 2/4 1/4 6/8
Middagtemperatuur (°C) 9 8/9 9/10 8/9 8/10 9/10
Windrichting ZW Z ZW N ZW W
Windkracht (bft) 5 4 4 3 4 4
Uitgifte: 02/11/2012 21.37 uur LTBron:KNMI


Niet alleen de buitentemperatuur speelt een rol, maar ook de 'gevoelstemperatuur'. Deze wordt vooral bepaald door de windsnelheid, in vaktaal de wind-chill factor genoemd. Een lage buitentemperatuur, wind en winddoorlatende kledij kunnen het lichaam zo sterk afkoelen dat de geproduceerde warmte tijdens sport onvoldoende is. Dan komt er iets om de hoek kijken wat hypothermie heet,Google dat maar eens op,  En dat is niet echt gezellig om mee te maken.
 Gelukkig zijn de meeste mensen wel wat gewend en gebruiken ze hun verstand maar je hebt er altijd sukkels tussen lopen die met een hippe outfit ( niet de meest geschikte vaak ) óf een flinke overschatting van ' hun kunnen ',  wel de eindstreep denken te halen. Na een paar jaar als ehbo-er  bij de berenloop heb ik het één en ander wel voorbij zien  kotsen komen. Anyway, ieder zijn hobby.

Maargoed, we gaan het zien!! En misschien zie ik wel teveel apen en beren op de weg. Krijgt die 40% kans op zonneschijn de overhand. ( I do hope so ! )

Nog twee nachtjes slapen. Nog even de tijd om díe apen en beren 't bos in te sturen ;)
En anders hebben we de bezemwagen nog.

5 opmerkingen:

Sjoerd zei

Volgens mij kunnen beren heel veel hebben. En als je het koud krijgt loop je maar wat harder.

Sonnetje zei

Bij voorbaat alvast veel respect voor een ieder die überhaupt van start gaat!

GdeB zei

fantastische uitdaging!

Yvonne zei

Oeh en of het koud is vandaag! 't is gelukkig mijn uitdaging niet

rob alberts zei

Respect voor deze uitdaging!
Bewonderende groet