zaterdag

Oh, kom er eens kijken - Oh, kijk wél uit!
We rollen gezwind door de Sinten heen: De Sint Maarten-kindertjes zijn weer voorbij en vandaag de intocht van ( een zwaar beveiligde ) Sint-Nicolaas met zijn kompanen in Maassluis. Kinderen en ouders moeten wel eerst even door detectiepoortjes alvorens ze Sinterklaas van dichtbij kunnen toezingen. En überhaupt een Piet kunnen zien. Die veiligheidshalve rondloopt met een kogelvrijvest. De eerste Sinterklaas-hooligan te Maassluis,  is al opgepakt, die had een hakbijl in zijn tas verstopt.

update/ rectificatie: 13-11: de hakbijl bleek een stuk gereedschap te zijn van iemand voor zijn weekendklus en had niets van doen om Sinterklaas in mootjes te hakken. Gelukkig maar.

Feit blijft dat een kinderfeestje geen echt feestje meer kan zijn als er beveiliging rond moet lopen. En er op iedere hoek politie staat. Camera's en dit soort noodzakelijke handelingen versterken eerder een angstcultuur dan een gevoel van veiligheid. Voor de zekerheid blijft vandaag mijn tv maar uit.  Ter bescherming voor oog, oor en hart.

5 opmerkingen:

Sjoerd zei

En dat allemaal voor een kinderfeestje...

Terrence Weijnschenk zei

De hakbijl bleek eigendom van een meneer die onderweg was naar een vriend om te klussen. Niet elk stuk gereedschap is een wapen. Gelukkig. En ja, het is belachelijk. Vooral dat het blijkbaar nodig is, al die beveiliging. Is dit écht wat wij willen? Het lijkt er op. Anderzijds: als de discussie rond Zwarte Piet het grootste probleem is in Nederland dan zijn wij een gelukkig volk.

Salty Letters zei

@Terrence: Dank voor je mededeling, heb het toegevoegd als update/rectificatie. ( Had verder niet meer naar tv oid gekeken, goed dat jij wakker bent gebleven! )

Of wij een gelukkig volk zijn ... hangt af van de definitie 'gelukkig'.
Die is voor iedereen weer anders.

@Sjoerd: het geld uit de 'Grote Pot lees staatskas' van 'kadootjes ' moet nu besteed worden aan detectiepoortjes en blauw op straat. Dat geld was meer dan welkom geweest bij huishoudens die geen cent te makken hebben, of in pleeggezinnen als extraatje.

Anoniem zei

Wanneer wordt dit weer een ons huldig kinderfeest ....

Bezorgde groet,

A van de Aa zei

Een verleden (mooi of niet mooi) wis je niet uit.
Maar typisch Ollands, een paar honderd mensen vertellen een paar miljoen mensen wat die moeten doen, democratie op zijn .....