zondag

01-11-2015

Naast therapie-hond is Beauty een grote hulp om ernstig zieke duinkonijntjes uit hun lijden te helpen. Haar goede neus en gehoor zijn fantastische middelen om ( zieke ) konijnen op te sporen, ze helpt ze snel uit hun lijdensweg door middel van haar krachtige beet. Het dode konijn wordt door mij netjes toegedekt met zand, een soort laatste eer en uit het zicht van toeristen.

De Mixomatose heeft dit jaar onnoemlijk veel slachtoffers gemaakt, het is een waar slachtveld in onze duinen. Mixomatose is een lange lijdensweg voor besmette konijnen, hun ogen worden snotterig en ze krijgen dikke opgezwollen lippen wat het eten en drinken bemoeilijkt. En langzaamaan worden ze blind, ze raken ze gedesoriƫnteerd en krijgen tot slot longontsteking. Het kan wel twee weken ( of langer ) duren voor ze - ernstig ondervoed - overlijden.1 opmerking:

Sjoerd zei

Volgens mij is het hier een stuk minder. Het is inderdaad een rot ziekte. Mijn Engelse cocker spaniel destijds was ook een verwoed jager. Die bracht van alles mee. Zelfs woelratten...