zondag

Yiiiihaaaa!West-Terschelling is veranderd in West(ern) City met Saloons,  Drugstores,  Steakhouses en een hoop Bluegrass en Country.  En ja, trek je dansjurk maar aan, zet je hoed maar op ' and dance the Line '. 
Op 't Groene Strand spectaculaire paardenshows. Cowboys, indianen , cancan dansers, paarden, knallende lasso's en vuurwerk. Oogstrelend en adembenemend spannend.


Bijschrift toevoegen


Ik schrijf zondagochtend  01.36 uur. 

Buiten is het nu 19 graden, een stuk aangenamer dan binnen: 24,5...
Ik sta in de deuropening en kijk omhoog en zie een mistige ster.  Ik adem diep in ... de geur van rijpe kraaienbessen en nat zeewier, het zwoele briesje.. ..het geheel prikkelt mijn zinnen.
De natuur die zie je niet alleen, die ruik je, die hoor je, die voel je. Die proef je.
Zout op je huid, zout op je lippen.
Op de achtergrond hoor ik het zachte getokkel van een banjo.
Mijn laatste aanschaf  'The Gospel Collection'  draait achttien versjes in een uur. Johny Cash zingt over 'the greatest cowboy of them all ' ... Johny Cash over Jesus Christ . Grappig dat ze allebei dezelfde initialen hebben.( Ze lijken ook wel op elkaar, allebei behoorlijk temperamentvol ) . 

Hoe Jezus zingt kan ik alleen maar raden maar ik hou van die 'smokey voice' van Cash.
Dit  westernweekend doet me een beetje denken aan die temperamentvolle rockdominee van een paar weken terug , hij en zijn U2two band knalden ook behoorlijk in de zondagsdienst. ( Tussen haakjes, U2 heeft ook nummers van Cash.)West en de wijde omtrek schudde op haar grondvesten.  

Mooi om te zien hoe West een aanlegplaats is geworden, niet alleen voor boten en badgasten maar ook voor rockdominees, vuurvreters, cowboys en indianen.  Welk gezindte je ook hebt, alles is best in ons eigen 'Wild West '.
Yiiihaaaa!
 


 3 opmerkingen:

Sjoerd zei

Tsjonge, hier was het gisteravond om 10 uur nog 35 graden...

A van de Aa zei

Je zegt het , Yiihhaaaaa

Anoniem zei

Geweldige foto's en mooie woorden. Ik zeg ook Yiiiihaaaa voor West!
Hier zouden ze ook zeggen, 'Kom maar kijken, als je durft'!