dinsdag

Optelsom

Vandaag was een goede dag. De zon scheen én ik was vrij. 
Eén plus één is drie, dus pakte ik ik 1,2,3,  twee honden en mijzelf bij elkaar en reden we naar West. Dáár zou Guus wachten met de stoere John. 
Een middagje rond kaap West:  vanaf het Groene Strand tot aan het strandhotel. 
Da's een mooi eindje om. Een kilometertje of 12,13 ruim gemeten.  
Guus had twee companen : dochter en zoonlief gingen mee.  Jutten.
Milieujutten welterverstaan , want er spoelt wat rotzooi aan op onze mooie zandplaat. En niet alleen aanspoelsel, óók de restanten van een zomerlang toeristen en een oktober- orkaan die een kompleet strandpalviljoen wegblaast, zeevogels die gestikt zijn in plastic geven een triest aanblik. 


De trieste optelsom van 1 plezierballon en 1 zeemeeuw. Die combi gaat slecht samen.


De zon doet haar best en zont er lustig op los, de lucht blauwt om het leven en de wind woeiewaait lekker fris om ons hoofd. Het is fijn weer. Dus niet dralen,  maar halen.
We stropen onze mouwen op en gaan aan de slag.  


Aan het eind van de middag is de kar vol. Voldaan trekken we onze werkhandschoenen uit en besluiten om de middag af te sluiten met lekker bakje koffie bij het strandhotel. 
De koffie gaat er wel in en als kers op de taart krijgen we nog een mooi jazz kwartet optreden er bij. 
Zulke zondagen mogen vaker.


Note:
Toen ik van de week ergens op de koffie ging, werd het volgende tegen mij gezegd:
" Milieujutten heeft geen zin, je verplaatst het vuil van strand naar elders, maar elders moet het ook worden opgeruimd. Bovendien is er elke dag weer nieuw aanspoelsel. Laat de wind het maar bedekken dan zie je er ook niks meer van, ' de zee geeft en de zee neemt. '
Milieutjutten is zinloos geweld....!"  ( Er werd gedoeld op de hoge kosten van  afval afvoeren en recyclen etcetera. )

 Milieujutten is zinloos??  Wat vindt u???  Ik ben benieuwd naar de meningen.2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben benieuwd of diegene aankomende zomer lekker op het strand gaat liggen tussen de meeuwen die niet meer konden en het plastic wat hen in de billen zal steken..

Sjoerd zei

Of het zin heeft kan ik niet beoordelen. Het geeft in ieder geval een opgeruimd vergezicht over het strand. Jutten is daarnaast ook leuk toch...