vrijdag

Jeuk

Heeft u dat ook wel eens: een vreselijke kriebel van nieuwsgierigheid?
Ik doel dan niet op de sbs6 sensatie-kant, maar gewoon, omdat je wilt weten wie, wat, waarom... vul maar in.
Ik merk het soms dat ik echt enorm mijn neus voel jeuken en dat mijn z(th)eewater meer dan anders borrelt en bruist. Maarja... en dan...
Nu heb ik een familielid die onmeundig goed is in het oplossen van allerhande zaken die met nieuwsgierigheid en/of  'het zeker willen weten ' te maken hebben. Dat lid heeft zelfs werk gemaakt van onderste dingen boven water halen dus als er één iemand is die mijn nieuwsgierigheid  zou kunnen oplossen, dan is het wel zhij. Maar liever vind ik zelf de hechtdraad van de sok, de speld tussen het gedroogde gras en/of de onderste steen.
Ik had dat vroeger als kind al: draaide ik de peertjes uit de lampen om te kijken hoe het in de wereld mogelijk was dat er licht uit een glazen bolletje kwam. Wilde ik persé weten wie mijn Sinterklaas-surprise had gemaakt dus deed Sherlock Holmes-achtige truuken om daarachter te komen.
Later stond ik met mijn neus bovenop de klepperende deksels van mijn moeders stoofpotje om glimpjes op te vangen van alle geheime ingrediënten en nog later wilde ik weten hoe je een goeie verhalenverteller wordt en volgde dus passioneel de cursussen van het verhalencollectief ( jaren '90 )
De jeuk is nooit overgegaan.
Zo wil ik bijvoorbeeld nú heel graag weten wie de persoon achter een bepaalde naam is die mij sinds kort leuke repliek geeft.

Hoeveel jeuk heeft u als het om nieuwsgierigheid gaat, en euhm... hoe komt u van die jeuk af? Of mag het eindeloos jeuken ??  Vertel!
Ik ben één en al jeuk benieuwd!5 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

Ik heb zelden jeuk. Ik ben dan ook niet echt nieuwsgierig van aard. Met vlagen wel.

Eh, krabze! ;)

Terrebel zei

Ik doe niet aan nieuwsgierig-zijn. Veel te vermoeiend. Bovendien hou ik van mysterie en als een mysterie is opgelost, is het geen mysterie meer! :-)

Sjoerd zei

Meer dan een gezonde nieuwsgierigheid wordt het niet...

Landloper zei

Nieuwsgierigheid los je op door de juiste vragen te stellen, volgens mij dan, maar ja, wie ben ik? Ook iemand die wel eens nieuwsgierig wordt. Nieuwsgierigheid prikkelt tot aktie en staat misschien wel aan de basis van alle vooruitgang.

A van de Aa zei

Ik ben niet nieuwsgierig ik weet enkel graag veel.