woensdag

Beestachtig
En toen waren er nog maar 3. Haantje de Voorste, Tweetie en Trije ( fries voor 3 )

De resten van Vyfke zijn gevonden, maar Quatro'tje is onzichtbaar verdwenen.
Gisteren toen ik thuis kwam waren ze er nog allemaal. Maar in één nacht kun je de helft van je veestapel verliezen... op beestachtige wijze... ( vermoedelijk een !-Q$U^t-!-kat want een roofvogel begeeft zich niet tussen hekwerk en de stengels van de rozebottel )

Eerst Scooby doodziek vanwege een infectie-aanval ( hoge koorts , diarree en veel te hoge hartslag )  die gelukkig met een paardenmiddel en een kuur van 10 dagen Amorax er boven op krabbelt, en vanochtend dus twee Chabo-kippetjes kwijt...


Zoals de meeste lezers onder jullie weten , gun ik mijn dieren veel vrijheid. Mijn honden hebben alle ruimte in en om het huis, bos en strand en in de achtertuin. Mijn kippetjes lopen los.
Een vogel hoort niet in een kooi is mijn insteek,  en aangezien een kip een vogel is, leven ze hier in alle vrijheid.Een schrale troost is dat ze in elk geval een goed en vrij leventje hebben gehad sinds de komst van zomer 2012.
Maar ik had ze graag  wat langer gehad.

4 opmerkingen:

Sjoerd zei

Goh, dat vind ik zielig voor die beesten(en voor jou). Maar een kat...

A van de Aa zei

Toch misschien s´ávonds de kippetjes op stok, een beetje beschermd, want die kat of wat het ook was, komt zeker terug voor een vervolgmaaltje.

Salty Letters zei

@Sjoerd: I know: jij bent een kattenliefhebber. Was ik ook, heb er zelfs 3 gehad. Ben er alleen al jaren niet meer zo van gecharmeerd omdat ik zie wat ze aanrichten binnen de vogelpopulatie hier ( veel verwilderde boskatten hier ) Het zijn en blijven uiteindelijk rovers van o.a. vogels en klein grut.
@A vd Aa: Een kat heeft de hele dag de tijd, roven kan élk moment van de dag gebeuren. ( vossen, ratten of andere knaagjagers hebben we hier niet ) Lastig issue.


Salty Letters zei

Update: Quatro'tje is terug!! Ze zat ergens goed verstopt maar voelt zich weer veilig genoeg om rond te lopen. #benzoblij!