dinsdag

Poetsen

 Gister schreef ik er al over: dat zo'n grijze maandag heel geschikt was voor allerlei huishoudelijke klusjes. Hoewel mijn naam niet Mien Dobbelsteen is , verre van dat hou ik er wel van om bij tijd en wijle mijn tempel te voorzien van een nat doekkie en een fris geurtje.  En met twee honden is een dagelijkse zuigbeurt ook geen overbodige luxe, wil ik een beetje plezierig leven en nog vrienden over de vloer krijgen.

Tegenwoordig heet het huishoudelijk poetsen interieur verzorging. Een sjieke naam die doet vermoeden dat je minstens een HBO-opleiding moet hebben om de spinnenwebben van je plafond te halen en je WC-bril hygiënisch kan ontdoen van bacteriën... ( Welke minder bacteriën bevat dan de deurkruk overigens. Veel mensen denken dat wc-brillen een broeinest van bacteriën zijn. Echter, in de praktijk blijkt dat kraanknoppen en deurklinken veel "viezer" zijn, omdat mensen met hun "vieze" handen deze onderdelen aanraken. De wc-bril komt meestal enkel in contact met het relatief schone achterwerk. Maar dat terzijde. )

De meeste mensen horen wel bij de  ABC-club  van Andy, Brise & Citronella.  De meeste mensen hebben in hun jeugd wel het voorbeeld gehad van een stofzuigende moeder of koperwerk poetsende oma .... En anders hebben we nog de tv die ons goed voorhoudt welk product het beste is om je huis tiptop te reinigen. Er gaat geen dag voorbij of de vaatwastabletten van Sun, het Swifferdoekje voor al je fijne huisstof,  de Antikal voor je poepdoos of de nieuwste fröbels van TellSell vliegen je om de oren.
Huishouden? Hoe moeilijk kan het zijn ? Een kind kan de was doen.

Vanochtend was ik weer even in de buurtsuper want ik was gister de koffie vergeten.
Heb mega-lang kunnen doen met het GIGA-pak van zuster Klivia, maar op was toch echt óp.
En zonder koffie kan mijn dag niet beginnen, niet écht tenminste . 
Ik loop de draaideur door en sla bij de bloemkool linksaf naar het pad met de duizend-en-één koffiesoorten. Tot mijn verrassing kom ik daar een vrouw tegen die ik in geen eeuwigheid twintig jaar heb gezien.
Zij was de knappe beauty-queen uit de middelbare school-tijd en zo te zien voor de tweede keer goed geslaagd. Nu met een knappe prins aan d'r zijde.
We babbelen even wat bij en dan zie ik dat het tien uur is. Oei, mijn visite staat zo voor de deur. Ik zeg ze gedag maar .... ik kom niet zomaar weg.
Een hartelijke kus ( plok ) van de dame in kwestie belandt op mijn wang waarop prinslief  kennelijk ook zijn kans schoon ziet en hetzelfde doet in het kwadraat. Plok, plok, plok!
Ik word helemaal  weeïg en slap in de benen. Het duizelt me voor de ogen!
Niet vanwege zijn  adonische schoonheid maar vanwege de enorme meur die uit zijn plokkende praatgat opstijgt. Getverdegetver!! Bleeeeeeh!! Allemaggies Jakkes!!
Hier kan geen Brise tegenop!
Deze man zou es een cursusje interieur verzorging oftewel interdentale reiniging voor zijn bakkes moeten hebben. Kennelijk heeft Prins GoodLooking geen voorbeeld gehad van tandenpoetsende ouders En / of heeft hij geen schooltandarts gezien in zijn jeugd. Houdt zijn poetsbeurt op bij het opdoen van een vleugje Chanel en staat de Colgate, Prodent, Elmex alleen voor haar op de wastafel.

Met het pak koffie onder mijn neus verlaat ik snel de supermarkt.

Wat ik me nu zojuist onder het koffiezetten afvroeg: Als uw partner met zo'n meur geur rond zou lopen, zou u er dan wat van zeggen?  ( Ik kan me namelijk niet voorstellen dat het dan een aangename omgang is. Laat staan dat het zou uitnodigen tot een romantisch plok-tafereel in de slaapkamer of elders.)

2 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik heb een vriend gehad die zo uit zijn mond meurde. Toen ik er wat van zei viel zijn vrouw me onmiddellijk bij. Hij poetste toch echt twee keer per dag zijn tanden. Maar na een bezoek aan de tandarts en enkele behandelingen bij de mondhygiëniste ging het snel beter.

Salty Letters zei

@Sjoerd: Ja, eerlijk duurt het langst.En tegen vrienden kun je ook zeggen wat je ergens van vindt.

Meestal wil zo'n tongschrapertje ook wel helpen, de meeste (stankveroorzakende ) bacteriën leven op het achterste van de tong.